La Nostra SituacióLa vila de Bràfim pertany a la Comarca de l'Alt Camp, es troba situada a la banda dreta del riu Gaià, a 10 quilòmetres de Valls i a uns 20 de Tarragona. També cal destacar, que es troba dins la ruta del Císter, entre els grans Monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

La comarca de l'Alt Camp és la més elevada del Camp de Tarragona, per un vessant mira el mar i per l'altra està configurada per muntanyes. La comarca està situada a un punt estratègic de la geografia catalana que la fa privilegiada per les seves comunicacions.

Aquesta comarca gaudeix d'un clima mediterrani suau al trobar-se entre el mar i la muntanya. Amb una precipitació mitjana anual de 500mm. El sòl de la Comarca de l'Alt Camp és del miocè, calcaris i lleugers.

L'activitat econòmica principal de Bràfim és l'agricultura de la qual se'n destaca la vinya, seguida dels arbres fruiters (sobretot oliveres, cirerers, els ametllers i avellaners), i finalment els cereals.

La ramaderia també té un paper important dins l'activitat econòmica del municipi. El sector industrial es troba centrat en la transformació i comercialització dels productes de la vinya.Agrícola de Bràfim

On Estem?