El Nostre Celler


El nostre principal objectiu és l'obtenció de productes de qualitat , per aconseguir aquests vins, és fonamental el clima i el sòl, però no menys important la selecció del raïm que entra al nostre celler, i el posterior procés de vinificació.

L'elaboració del vi comença quan el raïm arriba al seu punt òptim de maduresa, llavors comença la collita o recol·lecció del raïm, que en general, té lloc des de finals d'agost a fins entrat el setembre.

Un cop és a la bodega el raïm blanc ,de la varietat macabeu, xarel·lo i parellada, és pesat, aixafat i premsat en premses pneumàtiques amb una pressió molt suau, per obtenir el most flor. Que un cop des fangat passarà a les tines de fermentació , on es controla la seva temperatura per tal d'obtenir els millors aromes. Al final de la fermentació alcohòlica, el vi és clarificat i estabilitzat abans de ser embotellat.

La diferencia en l'elaboració del raïm de la varietat xarel·lo; li potenciem el seu perfil aromàtic, fent una maceració pel·licular.

Al xarel·lo criança se li fa una criança sobre lies en botes.

El nostre vi rosat és elaborat amb la varietat ull de llebre, que un cop ja entrat el vi al celler és desrapat, i macerat unes hores per extreure el color i posteriorment serà elaborat com a vi blanc.

El vi negre de la varietat ull de llebre-merlot, és desrapat , i posteriorment passarà a les tines autobuidants, on serà fermentat i macerat, per extreure els antocians i tanins que proporcionaran el color i la tanacitat al nostre vi. Una vegada acabada la fermentació comença la fermentació malòlactica per acabar de proporcionar al vi finor, suavitat i estabilitat microbiològica.

Quan finalitza aquest procés, el vi és sotmès a diversos transvasaments, una part s'embotella per a vi jove i un altre part es destina a criança en botes de roure francès i americà durant sis mesos.

L'agrícola de Bràfim ha anat ampliant i modernitzant les seves instal·lacions al llarg dels anys.

El celler consta de dipòsits de diferent cabuda, fent un total de 130 dipòsits amb una capacitat màxima de 7.000.000 l. El celler està equipat amb modernes tecnologies per a tractar el vins amb la màxima cura; des de la seva recepció fins a que és embotellat.

El celler també consta d'un modern laboratori enològic; el qual està provis de les últimes tècniques enològiques. En aquest laboratori es dona servei d'analítica a diversos cellers de la comarca.  • Agrícola de Bràfim
  • Agrícola de Bràfim
  • Agrícola de Bràfim
  • Agrícola de Bràfim
  • Agrícola de Bràfim
  • Agrícola de Bràfim
  • Agrícola de Bràfim